Overslaan en naar de inhoud gaan

1963

Oprichting Van Colenberghe. In de beginjaren werd er gewerkt in een magazijn zonder koelcellen. Alle producten werden met de hand verplaatst.

1974

Van Colenberghe NV verhuisde naar de industriezone in een magazijn van 1500m² dat beschikt over 2 koelcellen. Op dat moment werd ook de eerste heftruck aangekocht. In 1977 kocht het bedrijf ook haar eerste vrachtwagen aan met een koelinstallatie. Daarnaast werd er ook geïnvesteerd in verpakkingsmachines voor sla en spruiten. De winterperiode werd opgevuld met bloemen en planten en een eigen plantage van kerstbomen.

1982

Transport HERVE werd in 1982 opgericht door de zaakvoerders van Vanco Belgium. De hoofdreden van deze oprichting was het zoeken naar retourladingen voor de vrachtwagens die opdrachten hadden uitgevoerd voor Vanco Belgium, het zusterbedrijf dat zich specialiseert als groothandel van groenten en fruit.

1989 - 1993

De bestaande loods werd uitgebreid. Het bedrijf beschikt nu over een modern magazijn van 4800 m². De loods werd voorzien van stapelrekken, om zo de ruimtes maximaal te benutten. Op hetzelfde moment werd ook een eigen onderhoudswerkplaats gebouwd voor het wagenpark.

1998

In 1998 werden er 3 KF-gecertificeerde koelcellen gebouwd. Dit stelt Transport HERVE in staat om vleesproducten op te slaan.

2003

In 2003 gaf Roger Van Colenberghe de fakkel door aan zijn 2 zonen en hun echtgenotes: Frank & Mireille en Bernard & Inge.

2005

In dit jaar nam Transport HERVE het transportbedrijf Verdeco over. Dit bedrijf was gespecialiseerd in opslag en distributie van gekoelde en diepgevroren producten.

2008

In 2008 kocht het bedrijf een magazijn aan in Sint-Katelijne-Waver.

2013

In 2013 deden wij een onderzoek om de CO² uitstoot van het wagenpark te reduceren. Transport HERVE realiseerde een CO² reductie van 30% door over te schakelen van dieselmotoren naar elektrische motoren. Daarnaast werd ook de parking in 2013 heraangelegd.

2015

In 2015 kocht het bedrijf Jackytrans Logistics over in het industriepark te Eke. Dit bedrijf was gespecialiseerd in koel- en diepvriesopslag. Jackytrans werd omgevormd tot zusterbedrijf Herve Coldstore. 

2020

In 2020 werd een nieuw filiaal gebouwd aanpalend aan het bestaande gebouw. De opslagcapaciteit van Herve Coldstore wordt hierdoor uitgebreid met 5500 palletten.

Onze missie

Gespecialiseerd in geconditioneerd transport en opslag.

Wat maakt ons uniek

Flexibele oplossing op maat met een excellente service.

Verantwoord ondernemen

Duurzame ontwikkeling van people, planet en profit op een harmonieuze wijze.

Op zoek naar een betrouwbare partner in Transport & Coldstore?